Wat is Guasha

Guasha ( spreek uit als “kwasja”) is een massage techniek oorspronkelijk afkomstig uit China en is al meer dan 2000 jaar oud. Met speciale Guasha schrapers, gemaakt van edelsteen, titanium of hoorn wordt over de huid ( of bij het paard over de vacht) gestreken, waarbij opgeslagen afvalstoffen uit het lichaam worden gehaald. Bij mensen wordt eerst olie op de huid aangebracht om te steen te geleiden en om te voorkomen dat de huid beschadigd. Tevens heeft de olie een helende werking omdat het speciale kruiden bevat.

De werking van Guasha

De stofwisseling in het lichaam bestaat uit het opnemen van voedingsstoffen en het afscheiden van afvalstoffen. Iedereen krijgt afvalstoffen binnen via voeding, stress, medicatie, roken, alcohol of bv luchtvervuiling. Bij een teveel aan afvalstoffen in het lichaam, hoopt dit zich op in o.a. bloedvaten, spieren en gewrichten en belemmert dit een goede doorstroom van bloed ( zuurstof) en energie in het lichaam. Er ontstaan allerlei klachten zoals pijn, vermoeidheid en bewegingsproblemen.
Tijdens de behandeling wordt over de huid geschraapt met een Guasha steen, dit voelt aan als een masserende beweging. Hierdoor worden afvalstoffen laagje voor laagje los gemaakt en via de huid uit het lichaam gehaald en afgevoerd. Zo verminderen en/of verdwijnen (pijn) klachten. Op de plekken waar afvalstoffen vrij komen verschijnen rode plekken ( “sha” genoemd). Deze rode plekken verdwijnen doorgaans binnen een paar dagen. Hoewel deze plekken er pijnlijk uit kunnen zien, zijn ze dit niet!
Wanneer men zich vaker laat behandelen met Guasha, worden de sha plekken steeds minder, wat betekent dat het lichaam steeds gezonder wordt en klachten verminderen of verdwijnen.

Guasha werkt in op reflexzones en meridianen ( energiebanen in het lichaam). Beiden staan in verbinding met de organen in het lichaam, waardoor er op deze manier ingewerkt kan worden op het functioneren van organen. Guasha werkt tevens in op de huid en op het bindweefsel en maakt spieren weer soepel. Guasha kan op vrijwel het hele lichaam worden toegepast.
Guasha heft blokkades, ontstaan door ophoping van afvalstoffen, op en bevordert daarmee de doorbloeding en de doorstroom van energie in het lichaam.

Guasha is effectief bij veel klachten

Guasha werkt zowel preventief als klachten verminderend en kan ingezet worden bij tal van klachten zoals

  • Nek en schouderklachten
  • Alle pijnsyndromen
  • Spier en bewegingsklachten
  • Hoofdpijn en migraine
  • Rugklachten
  • RSI
  • Stress en burn-out
  • Verterings- en stofwisselingsklachten ( darmklachten)
  • Hoge bloeddruk
  • Vermoeidheid

Tevens verbetert het immuunsysteem en de werking van de organen wordt gestimuleerd. Niet alleen het lichaam wordt vitaler, ook het zenuwstelsel gaat beter functioneren dus ook het mentale welbevinden verbetert.
Vaak wordt direct na de behandeling verandering en vooruitgang gevoeld in het lichaam.
Je voelt je losser en fitter!